HTML

Rudolf János (70/252-0484)

Ezen a héten sem lopott senki sem közpénzeket, a közpénzek most is maguktól szivárogtak...

Friss topikok

Linkblog

Magyarok Szövetsége, Kurultaj – avagy Pesttől délre egy igazi fajmagyar-disneyland ipar született

2009.08.24. 14:39 Rudolf János

Emberek tucatjai veszekednek össze ennek a rendezvénysorozatnak a megítélésén is. Egyik tábor szerint „nagytudású emberek” gyűltek „több százezer” számra össze, míg a másik tábor szerint „az ordító magyarkodás a gagyi üzletelés eszköze” és „aki ad valamit a magyarságára, annak szólnia kell ellene!” Szerintem pedig kunjaink csak nagyon ügyesen „találták ki magukat” Rájöttek, hogy mire van igény és ez mennyire passzol az ő adottságaikhoz. Nem kell tehát elhinni a több százezres tömeget, ám ha csak a valós 7-8ezres számot nézem az már akkor is szép teljesítmény. Idővel ebből pedig egy kitűnő turisztikai brendet is építhetnek. Itt a brend része "Krisztus szittya-magyar származása" és "Attila Hunnia királya", ám ez a propaganda nem azért van, hogy az ártatlan látogató mindent benyeljen vagy éppen ellentétesen ezzel veszekedjen, hanem csak azért van, hogy a turisztikai szórakozást biztosítsák. Ugyan úgy mint Disneyland-ben. Ott is vannak akik Donald-kacsának öltöznek.. Persze ebben az országban Izaura felszabadítására is gyűjtöttek.. ám szólok, hogy a "Rabszolgasors" csak egy film a tévében és butaság azon vitatkozni, mert mi ott jártunk és élveztük.

Én akkor figyeltem fel erre a rendezvényre, mikor a hajdanán Grósz elvtársat az USA-ba elkísérő Kondor Katalin A HÉT című hazudozós politikai műsor szerkesztő-arca javasolta azt egy neten is nézhető videón. link itt

Ugyan Vukics (főszervező) nemzetbiztonsági egyetemi őrnagy által előzetesen közzétett témákon sokáig nem bírtam eldönteni (pilisi szívcsakrák, "Hunor-Magyar erkölcsiséget", helyi pénzek bevezetésével kell kezelni a pénzügyi válságot, Szövetségi bank megalapítása /mi egy bankrablás egy bank alapításához képest, hogy egy klasszikust idézzek/ stb..stb.. ) szóval, hogy a sok alternatív marha komédiába fullasztja-e az egészet és visítva fogok röhögni néhányon, vagy egy idő után hangosan felhorgad az igazságérzetem - ám bíztam abban, hogy kibírom az egészet végig, csendben, és közben még maradandó agyikárosodást sem fogok szenvedni..

Így pénteken déltől estig voltunk kint, valamint szombat estétől sátorral.. (mert azt hittük a nagy szombati estére jó bulit csinálnak, de ebben csalódtunk. Sámándobosokon kívül semmi extra, de annak is 11-re vége lett mert jött az eső)

Nos a valós látogatói számot úgy lehet matekolni, hogy ha a szervezőket és a vásározókat nem kalkuláljuk hozzá, akkor megyénként cca 10-80 sátorban laktak, plusz a másik érdekes adat amiből lehet még következtetni az a parkolók mérete és az ott található autók száma. A nagyobb látogatói parkolóba csúcsidőben sem volt több mint 6-700 autó /350-400m hosszan cca 6 sorban/, míg a kicsiben pedig ennek nagyjából a fele.
Így az én meglátásom szerint max 1000-1500 lehettek akik táboroztak, és a legnagyobb csúcs idején sem volt kint 7-8ezer embernél több egyszerre. Amúgy az egész terület egy cca 0,5km X 1,5km-es részben ligetes részben füves puszta. Parkolóstól, vásárostól, programostól, „szálláshelyestől” mindenestől ekkora..

Az emberek kedvesek, segítőkészek, mindenki barátságos, és ha az ártatlan ember azt a pár fentebb említett előadós sátrat is elkerüli (és nem bosszankodja fel magát azon a sok sületlenségen ahogyan ott félnótások észt osztanak) nos akkor egy tényleg jó kis piknik.
Igaz a gyerekeknek megadatott minden, amitől az embernek anno elment a kedve az úttörőmozgalomtól (ügyességi váltó- és sorversenyek, számháború, társasjáték, agyagozás, kötélverés, stb..) és az árak is magasabbak mint a Balatonnál (pl. lángos, kolbász egyértelműen több, az üdítő cca ugyanannyi) a parkolás 500Ft, a toitoiwc 50Ft, ám ezért viszont tényleg minden nagyon tiszta. Sehol egy eldobott csikk, sehol egy kallódó műanyagflaska (cigizni amúgy is csak a kijelölt helyeken lehetett) és közben jurtákat láthattunk, élőképeket mutatnak be.. Igaz mikor metálzenére járták a csárdást a tömeg meg még csápolt is előttük az kicsit elborzasztott, de nem kell mindenen mindig fennakadni.. mert szórakozni mentünk és nem hagyományt tanulni. Amúgy a hagyományokat láthatóan még csak éppen most írják-készítik és vannak akik szerint ezzel a „valódi hagyományőrzést bekoszolják” - ám ismétlem: nem kell mindig mindenen fennakadni. Liberalizmus kedves elvtársak liberalizmus!

Szóval ez lényegében szerintem ugyan az lenne mint a hajógyári sziget, csak ezen a helyen más a dizájn. Nagy előnyük, hogy lényegesen kevesebb a részeg, és a kosz, a hajógyári-körültájhoz képest pedig még árban is sokkal kellemesebb.

Még érdekes adalék, hogy Kunszentmiklós másik felén meg a Civil Akadémia csinált ezzel azonos időpontban egy teljesen hasonló sátras bulit, de pl. szeptemberben ugyanitt Bösztörpusztán már birkafőzős hétvégét terveznek, míg ugyan ezt a sóműsort jövőre 60km-rel odébb Bugacon adják majd ismét elő. Minderre mondom, hogy szerintem legyünk rájuk büszkék! A Forma-1, stb.. után ennek a kishazának teljesen észrevétlen egy új turisztikai desztinációja született. Közel Pest viszont jók a pusztaromantika adottságai (sík, homok, betyár?), és végre kunjaink is „kitalálták magukat”, hogy milyen szolgáltatással vonzhatnak embereket.

Ami amúgy is csak nálunk újdonság, akad a világon még több hasonló:
http://www.spectaculum.de/
http://www.timetravel-britain.com/articles/travel/fairs.shtml
http://www.englandsmedievalfestival.com/
http://www.provins.net/index.php/fetes-et-manifestations.html
http://www.adventon.de/

így csak a félnótás és a hétköznapokban meg nem értett politikusok (mint pl Gonda László, Stekler Ottó, stb..stb..) fogják fel véresen mikor ott egymáson taposva és tülekedve vetélkednek ezen műkosztűmös „Szent Korona Köztársasága” című bohózatában elnyerhető szerepekért.. ám szerintem még ők is szórakoztatóan hatnak. Hát ne kövezzük meg őket, hanem csak élvezzük! Élvezzük még akkor is ha "műanyagízű, inkoherens, továbbá, szellemileg igénytelen, hamis” „echte ungarische wirtschaft” - mert ilyeneket is csak valódi sznobok mondogatnak ;)

Rudolf János
www.rudolfjanos.hu

1 komment

Címkék: kurultáj magyarok szövetsége

A bejegyzés trackback címe:

https://rudolfjanos.blog.hu/api/trackback/id/tr971334919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hozzászólok néha 2018.12.13. 16:51:32

Na mi van cigányzsidó féreg!? Zalaapátiban nagy a csend?...
süti beállítások módosítása